Πότε χρειαζόμαστε Υγραντήρα;

Όταν η ατμόσφαιρα του εσωτερικού μας χώρου είναι αρκετά ξηρή(<50% σχετική υγρασία), τότε είναι απαραίτητη η χρήση ενός υγραντήρα. Η τοποθέτηση του είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί όμως να προφυλάξει εσάς και την οικογένεια σας από προβλήματα υγείας.

Για να εξασφαλίσετε ιδανικά ποσοστά υγρασίας στο περιβάλλον στο οποίο ζείτε και εργάζεστε χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα . Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσετε το ενδεικνυόμενο ποσοστό 50-60% σχετικής υγρασία, περιορίζοντας την εκδήλωση ασθενειών.Μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις της χαμηλής υγρασίας έχουν δείξει ότι επηρεάζει άμεσα τη συχνότητα εμφάνισης αλλεργιών. Πιο συγκεκριμένα η χαμηλή υγρασία ευνοεί την αναπαραγωγή μυκήτων που οδηγούν σε αλλεργικές αντιδράσεις. Επιπλέον η χαμηλή υγρασία κάνει πιο εύκολη την αναπαραγωγή βακτηριδίων και ιών στον εσωτερικό μας χώρο.

Ο ξηρός αέρας μπορεί να κάνει την υγρασία να εξατμιστεί από την επιδερμίδα και να επιδεινώσει συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος. Αν αντιμετωπίζετε τέτοια συμπτώματα, χρειάζεται να προσθέσετε υγρασία στην ατμόσφαιρα, ώστε να αντιμετωπίσετε τέτοια προβλήματα. 

O υγραντήρας χώρου PD Mist Design μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις:

– Ξηροδερμίας
– Ερεθισμένων ματιών
– Ξηρότητας στο λαιμό
– Αλλεργιών
– Συχνού βήχα
– Ρινικής αιμορραγίας
– Ιγμορίτιδας
– Σκασμένων χειλιών

Τα κυριότερα οφέλη της χρήσης του υγραντήρα είναι τα παρακάτω:

 1. Πρόληψη κατά της γρίπης.

  Οι συγγραφείς έρευνας υπέδειξαν ότι οι υγραντήρες χώρου μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης γρίπης. Αφού πρόσθεσαν τον ιό στον αέρα, οι ερευνητές βρήκαν ότι τα επίπεδα υγρασίας άνω του 40% απενεργοποιούσαν γρήγορα τα μόρια του ιού, μειώνοντας τις πιθανότητες μόλυνσης από αυτόν.

 2. Βοηθά σε έναν πιο παραγωγικό βήχα

  Ο ξηρός αέρας προκαλεί ξηρό βήχα. Αν προσθέσουμε υγρασία όμως στην ατμόσφαιρα, προσθέτουμε και στην αναπνευστική μας οδό, προκαλώντας πιο παραγωγικό βήχα. Ο τελευταίος λέγεται έτσι, γιατί απελευθερώνει το παγιδευμένο φλέγμα.

 3. Μειώνει το ροχαλητό

  Η αύξηση της ποσότητας υγρασίας στον αέρα μπορεί να μειώσει επίσης το ροχαλητό. Αν ο αέρας είναι ξηρός, η αναπνευστική οδός ενός ατόμου είναι λιγότερο πιθανό να υγραίνεται, κάτι που επιδεινώνει το ροχαλητό. Προσθέτοντας τα απαραίτητα ποσοστά υγρασίας, μπορείτε να ανακουφιστείτε από τέτοια συμπτώματα.

 4. Διατηρήστε ενυδατωμένη την επιδερμίδα και τα μαλλιά

  Κάποιοι άνθρωποι εμφανίζουν ξηρότητα στα μαλλιά, στην επιδερμίδα και στα χείλη, ειδικά το χειμώνα. Ακόμα και ορισμένα είδη θέρμανσης ή κλιματισμού επιδεινώνουν τέτοια προβλήματα. Χρησιμοποιώντας υγραντήρα, προσθέτετε υγρασία στον εσωτερικό αέρα, αποφεύγοντας τέτοια συμπτώματα.

 5. Μειώνετε τα συμπτώματα αλλεργίας και άσθματος

  Όσοι έχουν ξηρή αναπνευστική οδό είναι πιο ευάλωτοι σε αλλεργικές αντιδράσεις και ένας υγραντήρας μπορεί να ανακουφίσει από τέτοια ζητήματα. Έρευνα δημοσιευμένη στο επιστημονικό περιοδικό International Archives of Occupational and Environmental Health βρήκε ότι τα πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας, στα οποία εκτίθονταν οι δάσκαλοι στις τάξεις προκαλούσαν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων άσθματος και αλλεργιών.

 6. Οφέλη για το χώρο του σπιτιού

  Το κατάλληλο ποσοστό υγρασίας μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο για το εσωτερικό του σπιτιού. Προστατεύει τα φυτά εσωτερικού χώρου, τα ξύλινα πατώματα και έπιπλα. Η υγρασία μπορεί επίσης να εμποδίσει το ράγισμα της ταπετσαρίας και την εμφάνιση στατικού ηλεκτρισμού.